ကမၻာေပၚမွာ ပထမဆံုးအႀကိမ္ ဓာတ္ခြဲခန္းထဲမွာ ဖန္တီးထားတဲ့ ဟမ္ဘာဂါကို
ဒက္ခ်္လူမ်ိဳး သိပၸံပညာ ရွင္ေတြက ေဖာ္ထုတ္ခဲ့ပါတယ္။ ဒီဟမ္ဘာဂါကို
လန္ဒန္ၿမိဳ႕မွာ ျမည္းစမ္းစား ၾကည့့္ခဲ့ၾကပါတယ္။ ႏြားရဲ႕ ႂကြက္သား အသားမွ်င္ထဲက ကလပ္ဆဲလ္ကို ႀကီးထြားေအာင္လုပ္ၿပီး ၁၄၀
ဂရမ္ေလးတဲ့ အသားျပားျဖစ္ ေအာင္ သိပၸံပညာရွင္ေတြက ဖန္တီးယူခဲ့ၾကတာပါ။
ဒီလိုဖန္တီးဖို႔အတြက္ အခ်ိန္ ၂ ႏွစ္ေက်ာ္ၾကာၿပီး ကုန္ က်စရိတ္ ေဒၚလာ ၃
သိန္းေလာက္ ရွိတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ျမည္းစမ္းစားၾကည့္သူေတြကေတာ့ သူ႔ရဲ႕အရ သာဟာ ဟမ္ဘာဂါအစစ္နီးပါး
ေကာင္းတယ္လို႔ ေျပာဆိုၾကပါတယ္။ အသားအစစ္ေလာက္ေတာ့ စိုစိုရႊဲရႊဲ
မရွိလွဘူးလို႔ ျမည္းၾကည့္သူတဦးကေျပာၿပီး၊ ေနာက္တေယာက္ကေတာ့ အဆီသိပ္မရွိဘူးလို႔ ဆိုပါတယ္။
ဒီစမ္းသပ္မႈဟာ တေန႔က်ရင္ အစာျပတ္လပ္မႈေတြ ျဖစ္တဲ့အခါျပႆနာ ေျဖရွင္းႏိုင္မွာျဖစ္ၿပီး၊ အသားထုတ္ လုပ္ငန္းက ထြက္လာတဲ့
ဖန္လံုအိမ္ဓာတ္ေငြ႔ ပမာဏကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္မွာ ျဖစ္တယ္လို႔
သိပၸံပညာ ရွင္ ေတြက ေျပာၾကပါတယ္။အခုကေတာ့ ေဒၚလာသံုးသိန္းေက်ာ္ကုန္က်တဲ့ ဟမ္ဘာဂါဆိုေတာ့ စားႏိုင္ဖို႔ေတာ့ မလြယ္ႏိုင္ဘူး ထင္ပါတယ္။
0 comments:
Post a Comment